OVER ONS

Geschiedenis

In 1954, een eeuwigheid geleden, werd door enkele scheidsrechters uit het gewest Noorderkempen beslist om een vriendenkring op te richten om de scheidsrechters uit onze regio te verenigen. Het was in café De Pauw, destijds het clublokaal van F.C. Kapellen en verzamelplaats voor alle voetballiefhebbers, dat Petrus Greefs op dit lumineuze idee kwam. Samen met Robert Smets, Jozef Remacle, Emiel Beullens en Marcel De Bruyn legde hij dit idee voor aan de toenmalige secretaris van het PSC en zij besloten samen scheidsrechtersvereniging Noordergouw op te richten.

Bij de oprichting was er geen enkele van de 26 leden actief in hogere afdeling en slechts twee van hen floten namiddagwedstrijden, maar de voornaamste reden om zich te verenigen, was het organiseren van de verplaatsingen naar de wedstrijden. In de beginperiode was er slechts één lid die een auto bezat en de meeste collega’s maakten de verplaatsingen met de fiets of het openbaar vervoer. Elke donderdag werd vanaf dan afgesproken om elkaar te helpen met de verplaatsingen voor ’s zondags.

Nu, 69 jaar later, is er uiteraard veel veranderd maar KSVN is nog steeds een hechte vriendenkring. Nog steeds vinden er maandelijks vergaderingen plaats en worden er tal van activiteiten waaronder een jeugdtornooi, een sinterklaasfeest, een nieuwjaarsreceptie, een banket op het einde van het jaar en zelfs een weekendje weg georganiseerd.

Kleuren

Weinig leden van KSVN zullen weten dat de blauw-witte kleuren van de kring hun oorsprong vonden in het feit dat de eerste voetbalwedstrijd werd gespeeld in de truitjes van de club waar deze wedstrijd werd gespeeld. De wedstrijd werd gespeeld op Excelsior Mariaburg waarvan de toenmalige secretaris Beulens ook bestuurslid was van KSVN.

De wedstrijd zelf werd gespeeld op donderdag 28 april 1995 om 19u00 tegen de veteranen van Royal Cappellen Football Club.

Missie

Scheidsrechtervereniging Noordergouw is een vereniging zonder winstoogmerk, georganiseerd in de schoot van Voetbal Vlaanderen, afdeling Antwerpen. 
De vereniging heeft als doel de rekrutering, opleiding, het samenbrengen en de retentie van voetbalscheidsrechters in de regio Noorderkempen.