Geschiedenis

In 1954, een eeuwigheid geleden, werd door enkele scheidsrechters uit het gewest Noorderkempen beslist om een vriendenkring op te richten om de scheidsrechters uit onze regio te verenigen. Het was in café De Pauw, destijds het clublokaal van F.C. Kapellen en verzamelplaats voor alle voetballiefhebbers, dat Petrus Greefs op dit lumineuze idee kwam. Samen met Robert Smets, Jozef Remacle, Emiel Beullens en Marcel De Bruyn legde hij dit idee voor aan de toenmalige secretaris van het PSC en zij besloten samen scheidsrechtersvereniging Noordergouw op te richten.

Bij de oprichting was er geen enkele van de 26 leden actief in hogere afdeling en slechts twee van hen floten namiddagwedstrijden, maar de voornaamste reden om zich te verenigen, was het organiseren van de verplaatsingen naar de wedstrijden. In de beginperiode was er slechts één lid die een auto bezat en de meeste collega’s maakten de verplaatsingen met de fiets of het openbaar vervoer. Elke donderdag werd vanaf dan afgesproken om elkaar te helpen met de verplaatsingen voor ’s zondags.

Nu, 65 jaar later, is er uiteraard veel veranderd maar KSVN is nog steeds een hechte vriendenkring. Nog steeds vinden er maandelijks vergaderingen plaats en worden er tal van activiteiten waaronder een jeugdtornooi, een sinterklaasfeest, een nieuwjaarsreceptie, een banket op het einde van het jaar en zelfs een weekendje weg georganiseerd.

Bestuur

Christophe Cox

Voorzitter
0472/41.24.65

Bart Schepens

Secretaris
0495/12.34.74

Jan Vermeiren

Penningmeester
0497/61.95.94

Geert Proost

Bestuurslid
0492/08.29.66

Cedric Mertens

Bestuurslid
0479/63.96.52

Missie

Scheidsrechtervereniging Noordergouw is een vereniging zonder winstoogmerk, georganiseerd in de schoot van Voetbal Vlaanderen, afdeling Antwerpen. 
De vereniging heeft als doel de rekrutering, opleiding, het samenbrengen en de retentie van voetbalscheidsrechters in de regio Noorderkempen.

Lid worden

Lid worden van een vriendenkring is geen verplichting, maar kan eenvoudig door storting van 25€ per seizoen op het IBAN nummer BE85 9796 2367 1306. 
U geniet dan van tal van voordelen en mag deelnemen aan de verschillende activiteiten van Noordergouw:

  • Levering scheidsrechterskaart (die anders moet opgehaald worden in het bondsgebouw te Brussel).
  • Deelname aan de maandelijkse ledenvergaderingen, om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes in de scheidsrechterswereld en om ervaringen te delen met collega scheidsrechters.
  • Uitnodiging voor tal van evenementen zoals de nieuwjaarsreceptie, het Sinterklaasfeest en vele anderen.
  • Mogelijkheid om in groep te trainen of te sporten.
  • Korting op aankoop van materiaal

Beginnende scheidsrechters worden het eerste seizoen van hun carrière echter vrijgesteld voor het lidgeld.

Peterschap

Eén van de taken die de vereniging voor zijn rekening neemt, is het begeleiden van beginnende scheidsrechters. Zo krijgt elke beginnende scheidsrechter een peter toegewezen.
Na het eerste deel van zijn stage, samen met 2 andere beginnende scheidsrechters en een Observer, zal deze ervaren scheidsrechter de eerste 3 wedstrijden die de beginnende scheidsrechter alleen op pad moet bijwonen. Met woord en daad zal hij/zij de stagiair-scheidsrechter bijstaan in de eerste stappen van zijn nieuwe carrière.